Elektromic Security - Camerabewaking

VIDEO CCTV /  IP Camera

Analoge systemen hebben hun reputatie reeds door de jaren heen bewezen als betrouwbaar en door de evolutie van de digitalisering is dit enkel nog maar sterker geworden als CCTV techniek in combinatie met de randapparatuur zoals een DVR. Hierdoor kunnen analoge camera’s hetzelfde comfort bieden als een IP camera en zijn ze te raadplegen vanop afstand.

Wat zijn belangrijke factoren in de keuze voor een analoge camera, HDCVI of een IP keuze

 • Wilt u mensen herkennen of detecteren?
 • Wilt u wereldwijd mee kunnen kijken?
 • Wenst u de mogelijkheid om de camera te bedienen via een PTZ module? (links, rechts, omhoog, omlaag, in en uitzoomen)
 • Toekomst, wil u later uit kunnen breiden omdat u multi locaties in beeld wil brengen?
 • De plaatsing van een camera is ook bepalend, men kan niet overal een camera plaatsen. Wat is de lichtinval?
 • Wilt u dag / nachtzicht, met of zonder infrarood?
 • Software technische mogelijkheden zoals telling van personen, objectbewaking, perimeters, enz.
 • Hoekinval? Een belangrijke factor, om een object goed in beeld te krijgen zijn de mogelijkheden van de lens en de inval of bereik.
 • Wenst u detectie uit te voeren via een camera? Er kan detectie uitgevoerd worden via een thermische camera's voor zowel productie processen en security toepassingen.

  Beeldkwaliteit

  Elk type camera heeft zijn beperking. Het is dan ook belangrijk vanaf het moment conceptie om alle mogelijkheden en verwachtingen in kaart te brengen. Zo kan een analoge camera volstaan voor beoogde doel, anderzijds zal voor een andere toepassing of verlangen een IP camera noodzakelijk zijn. Ook de lengte van de kabel of situatie kan bepalen wel type camera er zal gebruikt worden in het concept.

  Opname en visualisatie mogelijkheden

  Omdat het altijd handig is beelden terug weer te geven en te bewerken kan men best deze opslaan op een DVR voor analoge beelden of NVR voor IP camera’s.  De opname tijd is afhankelijk van het type schijf dat men in het toestel plaatst.  Dit kan afhankelijk zijn van het type bv. 1TB, 2TB, 4TB, 6TB en mogelijk in RAID.  Ook zijn onze toestellen voorzien van een netwerk aansluiting waardoor men het systeem vanop afstand kan raadplegen of bewerken dit gebeurt door de DVR of NVR een statisch IP adres toe te kennen via gateway of DNS.

  Elektromic heeft een ruime ervaring en kennis verworven om de juiste camera toe te passen binnen uw project en zal dit in overleg en wel overwogen met uw onderneming uitwerken. Mogelijke oplossingen zijn IP camera’s, analoge camera’s, HSDI camera’s, Hybride camera’s en thermische camera’s.

  Elektromic Security Solutions maakt gebruik van de volgende camera en software fabrikanten:
  Samsung